Ciąg dalszy muffinkowej wariacji, tym razem proponuję bardzo aromatyczne, korzenne babeczki. Nadchodzą zimniejsze dni więc warto wypróbować ten przepis i rozkoszować się smakiem cynamonu, goździków i imbiru.
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej,
- 1 szklanka cukru,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1,5 szklanki mleka,
- 1 szklanka oleju,
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka: cynamonu, imbiru, kakao, zmielonych goździków
W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i przyprawy. W drugiej misce mieszamy ze sobą mleko, olej, jajka. Następnie do miski z suchymi składnikami dodajemy pozostałe i dokładnie mieszamy.
Do blaszki na muffinki wkładamy papierowe foremki, które wypełniamy ciastem (około 3-4 łyżki).
Babeczki pieczemy w temperaturze 180 st. przez 25 minut.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz