Pyszny, lekko kwaśny domowy podwieczorek, na który mogą się skusić i bez wyrzutów sumienia zajadać osoby będące na diecie.
Składniki:
- 1,5 kg jeżyn,
- 3 łyżki cukru,
- 5-6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej
- jogurt naturalny (do dekoracji)
Jeżyny miksujemy i przecedzamy, by pozbyć się pestek. Zmiksowane owoce wlewamy go garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy. Mieszamy mąkę z niewielką ilością wody i dodajemy do jeżyn. Gotujemy, by masa zaczęła gęstnieć. Jeśli uznamy, że konsystencja jest zbyt płynna, możemy dodać większa ilość mąki. Gotowy kisiel przekładamy do salaterek, wierzch dekorujemy jogurtem.
SMACZNEGO!
pyyyszne!
OdpowiedzUsuńfajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)
OdpowiedzUsuń