sobota, 16 sierpnia 2014

Leśny pucharek

Deser z jeżynami i malinami oraz z bitą śmietaną podany w wafelku w kształcie miseczki- tak niewiele czasu i wysiłku potrzeba, by rozkoszować się tym smakołykiem.



Składniki:
  • 500 ml śmietany kremówki,
  • 0,5 szklanki czerwonej porzeczki,
  • 3 łyżeczki cukru pudru,
  • wafle "miseczki",
  • jeżyny i maliny do dekoracji,
  • rurki do dekoracji


Rozpoczynamy od przygotowania konfitury z czerwonej porzeczki. Na patelnię wrzucamy czerwoną porzeczkę i dodajemy 2 łyżki cukru. Gdy uzyskamy gęstą konfiturę, wówczas odstawiamy do wystygnięcia. 
Możemy teraz zrobić bitą śmietanę. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i dodajemy zimną konfiturę, delikatnie mieszamy. Bitą śmietanę przekładamy do miseczek i dekorujemy jeżynami oraz malinami.

SMACZNEGO!

Jeżyny 2014

2 komentarze:

  1. niby takie proste, a jakie efektowne! poproszę taki deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosty i efektowny deser :)

    OdpowiedzUsuń