Deser z jeżynami i malinami oraz z bitą śmietaną podany w wafelku w kształcie miseczki- tak niewiele czasu i wysiłku potrzeba, by rozkoszować się tym smakołykiem.
Składniki:
- 500 ml śmietany kremówki,
- 0,5 szklanki czerwonej porzeczki,
- 3 łyżeczki cukru pudru,
- wafle "miseczki",
- jeżyny i maliny do dekoracji,
- rurki do dekoracji
Rozpoczynamy od przygotowania konfitury z czerwonej porzeczki. Na patelnię wrzucamy czerwoną porzeczkę i dodajemy 2 łyżki cukru. Gdy uzyskamy gęstą konfiturę, wówczas odstawiamy do wystygnięcia.
Możemy teraz zrobić bitą śmietanę. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i dodajemy zimną konfiturę, delikatnie mieszamy. Bitą śmietanę przekładamy do miseczek i dekorujemy jeżynami oraz malinami.
SMACZNEGO!
niby takie proste, a jakie efektowne! poproszę taki deserek :)
OdpowiedzUsuńProsty i efektowny deser :)
OdpowiedzUsuńZainteresował mnie bardzo ten wpis! Nie zatrzymuj się i rób swoje.
OdpowiedzUsuń