Banalnie prosty, ekspresowy w wykonaniu i co najważniejsze- zawsze się udaje :-) To najkrótsza definicja przekładańca waflowego. Jednak najistotniejszym jego walorem jest to, że potrzebujemy jedynie trzech składników, by go przygotować: duże prostokątne wafle, dżem oraz krem czekoladowy.
- prostokątne wafle,
- krem czekoladowy (polecam Nutellę),
- dżem (najlepiej możliwie jak najbardziej kwaśny, użyłam dżemu porzeczkowego)
Wafle smarujemy naprzemiennie dżemem i kremem czekoladowym. Wierzch dekorujemy np. wiórkami kokosowymi. Tort waflowy gotowy jest do spożycia po upływie 1-2 godzin, gdyż wafle potrzebują trochę czasu, by stały się miękkie.
SMACZNEGO!
mniamciaaa fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńu mnie teraz konkurs może się skusisz - zapraszam :)
mybeautyjoy.blogspot.co.uk/2013/12/10000-rozdaniekonkurs-nr2.html