niedziela, 8 grudnia 2013

Ekspresowy tort waflowy

Banalnie prosty, ekspresowy w wykonaniu i co najważniejsze- zawsze się udaje :-) To najkrótsza definicja przekładańca waflowego. Jednak najistotniejszym jego walorem jest to, że potrzebujemy jedynie trzech składników, by go przygotować: duże prostokątne wafle, dżem oraz krem czekoladowy.



Składniki:

  • prostokątne wafle,
  • krem czekoladowy (polecam Nutellę),
  • dżem (najlepiej możliwie jak najbardziej kwaśny, użyłam dżemu porzeczkowego)
Wafle smarujemy naprzemiennie dżemem i kremem czekoladowym. Wierzch dekorujemy np. wiórkami kokosowymi. Tort waflowy gotowy jest do spożycia po upływie 1-2 godzin, gdyż wafle potrzebują trochę czasu, by stały się miękkie.

SMACZNEGO! 


1 komentarz:

  1. mniamciaaa fajny pomysł :)
    u mnie teraz konkurs może się skusisz - zapraszam :)
    mybeautyjoy.blogspot.co.uk/2013/12/10000-rozdaniekonkurs-nr2.html

    OdpowiedzUsuń