Lekkie, orzeźwiające ciasto z masą brzoskwiniową. Łatwo je przygotować i znika w mgnieniu oka. Polecam jako letni deser.
Składniki:
- około 20 okrągłych biszkoptów,
- 2 puszki brzoskwiń,
- 2 śmietany kremówki,
- żelatyna lub agar
Odkładamy 4 połówki brzoskwiń, pozostałe miksujemy i do powstałej masy dodajemy rozpuszczoną żelatynę (około 3 łyżki). Prostokątną blaszkę wykładamy pergaminem i kładziemy biszkopty, by szczelnie wypełnić spód. Gdy masa zacznie tężeć wylewamy ją na biszkopty i schładzamy przez 30 minut. Następnie ubijamy śmietanę i dodajemy do niej pokrojone w kostkę brzoskwinie (pozostawione połówki). Ponownie schładzamy przez 30 minut.
SMACZNEGO!
Wygląda lekko...i pysznie:-)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej :). Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńSay Yes to thew Kitchen!
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńPychotka ;))
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na tę masę brzoskwiniową, z pewnością wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńzaciekawił mnie ten blog napisany w fajnym języku ! jest miły dla oka :)
OdpowiedzUsuń